Turun A-kilta

Turun A-kilta tekee ennaltaehkäisevää ja korjaavaa päihdetyötä järjestämällä päihteetöntä päiväkeskustoimintaa Pääskyvuoren Pääskyntuvalla ja Jyrkkälän asukastuvalla. Niissä on mahdollisuus kohtuuhintaiseen ruokailuun tai kahvitteluun, ruoka-apuun, vertaistoimintaan ja palveluohjaukseen.

Turun A-killan toiminnan tarkoituksena on tukea henkilöitä, joille päihteet ovat ongelma ja tukea heidän läheisiään. Turun A-kilta toteuttaa perustehtäväänsä, päihdeongelmista vapaata elämäntapaa edistämällä jäsentensä ja heidän läheistensä omatoimisuutta, poistamalla ennakkoluuloja, edistämällä vertaistukeen perustuvaa päihdetoipumista sekä etsimällä uusia toimintamuotoja päihdeongelmien ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi. Toimintaa ohjaavat A-kiltatoiminnan arvot: vapaaehtoisuus, kokemuksellisuus, yhteisöllisyys, toiminnallisuus ja yhteistoiminta.

Turun A-killassa käyvät Turun ja sen ympäristökuntien asukkaat, jotka tarvitsevat apua tai tukea selvitäkseen arjestaan. Turun A-killassa on päihdetoipujia, heidän omaisiaan tai läheisiään, työttömiä, yksinäisiä, varattomia ja paljon vapaaehtoisia vertaistoimijoita, jotka haluavat olla heille tukena. A-kilta tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua toimintaansa työkokeilun, työharjoittelun tai tukityöllistämisen kautta.  Päihteetöntä elämäntapaa arvostaville A-killan jäsenyys mahdollistaa osallistumisen vapaaehtoistyöhön tärkeän asian hyväksi.