Turun A-kilta

Turun A-killan Virtaa Vertaisuudesta –projektin Luukkukaveri-hankkeessa koulutettiin vertaistukihenkilöitä päihde- tai mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat tukea asioidessaan sosiaali- ja terveyspalveluissa. Koulutuksissa on käsitelty tärkeimpiä palveluita ja tukihenkilönä toimimisen periaatteita sekä vahvistettu omaa elämänhallintaa.

Tukihenkilöillä on omaa kokemusta asioinnista sosiaali- tai terveyspalveluissa. Heidän selkiintynyt elämäntilanteensa ja kokemuksensa mahdollistavat muiden auttamisen. Tukihenkilöiden jaksamisesta huolehditaan säännöllisesti kokoontuvan ohjatun vertaisryhmän ja virkistystoiminnan avulla.»

Luukkukaveri-koulutus perustuu Stop Huumeille ry:n Fattaluuta toiminnassa hyviksi todettuihin käytäntöihin.

Tarvitsetko tai tarvitseeko asiakkaasi apua asioinnissa sosiaalitoimistossa, työvoimatoimistossa, kelassa, kuntoutuspalveluissa jne.?

Pyydä avuksesi koulutettu Luukkukaveri, joka auttaa löytämään palveluihin, tulee mukaan palvelukäynneille, on tukena ja tarvittaessa auttaa vaikkapa lomakkeiden täytössä.

Luukkukaveri-päivystys A-killassa maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12–14. Ota yhteyttä 040-4889225, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.