Päihdetyö

Mitä se on?

Turun A-Kilta tarjoaa neuvontaa ja tukea päihteisiin liittyvissä kysymyksissä. Oli kyse sitten ensimmäisistä hälytysmerkeistä tai vuosikausia kestäneestä riippuvuudesta ja sen aiheuttamista ongelmista, olemme sinua varten.

Turun A-Killalla saat vertaistukea muun muassa koulutetuilta kokemusasiantuntijoilta yksilökeskustelujen muodossa, voit osallistua riippuvuusryhmiin, joita ohjaavat ammattitaitoiset ohjaajat ja tulla mukaan vertaisten pariin viikonloppujen päihteettömiin illanviettoihin. Meillä on osaava henkilökunta, voit kääntyä kenen tahansa puoleen, jos tilanteesi huolestuttaa sinua tai läheisiä. Osaamme tarvittaessa ohjata myös eteenpäin ja etsiä juuri sinulle sopivaa tahoa, josta saat parhaan mahdollisen tuen, oli tilanteesi sitten akuutti tai jo ehkä vähän vakaampi. 

Meille mistään riippuuvuuksiin liittyvistä asioista puhuminen ei ole tabu. Riippuvuusryhmissä käsitellään alkoholin haitallisen käytön, huume- sekä peliriippuvuuden problematiikkaa matalalla kynnyksellä ja avoimessa ilmapiirissä. Olet tervetullut keskustelemaan riippuvuuksista vaikka päihteidenkäyttösi olisi akuutissa vaiheessa. Korvaushoito ei ole este osallistumasta ryhmiin tai muuhun toimintaamme. Ainoa vaatimuksemme on, että osallistut toimintaan päihteettömänä. Otamme huomioon myös läheiset, jotka voivat osallistua heille suunnattuun vertaistukiryhmään. Puhumme riippuvuussairauksista avoimesti, rehellisesti ja luottamuksella.